Wandelcoaching met honden

Al wandelend door het bos wordt door de beweging de interactie tussen je linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd. Door deze betere coördinatie wordt het gemakkelijker om inzicht te krijgen in dat wat je dwarszit. Gerichte vragen helpen je dit inzicht te verdiepen.

 

Honden werken als spiegels voor het menselijk gedrag. Als kind al was ik dol op dieren, met name paarden en honden hadden mijn aandacht. Vanaf 1989 is mijn studie van honden in interactie op menselijk gedrag begonnen en leer ik nog steeds hiervan. Sinds enkele jaren  via www.petbnb.nl  ook van niet eigen honden.

 

Uit de observaties valt veel te herleiden over hoe wij in interactie met onszelf en anderen staan. Als ik niet in balans ben, zal mijn huidige hond, de leiding snel overnemen en staat de lijn strak en loopt zij voor me uit. Haar naast me laten lopen zonder spanning op de lijn voelt het fijnst en dat is dan ook wat ik haar consequent laat doen.

 

Door haar goed te begrenzen heb ik ook mijn eigen grenzen beter leren kennen en aangeven, “Ik vind het niet fijn als er aan me getrokken wordt” en dat begrenzen resulteert in een ontspannen wandeling waarin ik haar in het bos bij mij om de hoek vrij haar eigen gang kan laten gaan.

 

Het natuurlijkste gedrag van een hond wordt zichtbaar zodra er geen fysieke lijn meer noodzakelijk is.

Tijdens de wandelcoaching ontstaan zo spontane interacties in het bos die jou die extra inzichten geven die je nodig hebt om verdere stappen in het proces van persoonlijke ontwikkeling te zetten. 

 

Wil je meer weten over wandelcoaching dan download het gratis boek op de website van www.wandelcoachnederland.nl 

 

Zoek je een betrouwbaar en huiselijk logeeradres voor je trouwe viervoeter? Je kunt me vinden in Landgraaf via www.petbnb.nl


Wandelcoaching met honden, alleen op afspraak.

€ 125 euro voor minimaal twee uur, plus 30 minuten nabespreking bij Jolanda thuis.

Wandelcoaching met een roedel honden

De afgelopen jaren heb ik in steeds groter wordende en wisselend samengestelde roedels vele wandelingen gemaakt. De weldaad van het ontspannen samen wandelen voor hond en mens werd iedere keer duidelijk gemaakt. Het lopen met een roedel honden vereist een stevig in de schoenen staan.

 

Zodoende kan ik je middels de roedelwandeling helpen om beter in je eigen kracht te gaan staan en te ervaren hoe een roedel daar positief op reageert.

De roedelwandeling is bedoeld voor mensen die als leider beter willen leren functioneren.