Counseling

Bij deze vorm van psychosociale ondersteuning help ik je de stenen uit je rugzak te halen die je belemmeren om jezelf te zijn.

Traumaseksualiteit

Als je een (seksueel) traumatisch ervaring achter de rug hebt dan worden je interacties hiermee ingekleurd. Je kunt het trauma niet verstoppen want het trauma zit verstopt in jou.

 

Door in jezelf, de dader, de getuige, het slachtoffer, de redder en je eigen JA te leren herontdekken kun je de kluwen van verwikkelingen ontwarren en duidelijk leren aangeven waar je eigen grenzen zijn.

 

Ervaringsgerichte counseling gerelateerd aan traumaseksualiteit geeft je de mogelijkheid je eigen trauma in een inzichtgevend kader te plaatsen en jezelf te bevrijden van gedrag waarvan je voelt dat het niet bij je hoort.

Coaching

Coachen is toekomst gericht en bestaat uit begeleiding bij het behalen van je doel(en).

Wandelcoaching met hond(en)

Al wandelend door het bos wordt door de beweging de interactie tussen je linker- en rechterhersenhelft gestimuleerd. Door deze betere coördinatie wordt het gemakkelijker om inzicht te krijgen in dat wat je dwarszit. Gerichte vragen helpen je dit inzicht te verdiepen.

 

Honden werken als spiegels voor het menselijk gedrag. Als kind al was ik dol op dieren, met name paarden en honden hadden mijn aandacht. Vanaf 1989 is mijn studie van honden in interactie op menselijk gedrag begonnen en leer ik nog steeds hiervan. Sinds enkele jaren  via www.petbnb.nl  ook van niet eigen honden.

 

Uit de observaties valt veel te herleiden over hoe wij in interactie met onszelf en anderen staan. Als ik niet in balans ben, zal mijn huidige hond, de leiding snel overnemen en staat de lijn strak en loopt zij voor me uit. Haar naast me laten lopen zonder spanning op de lijn voelt het fijnst en dat is dan ook wat ik haar consequent laat doen.

 

Door haar goed te begrenzen heb ik ook mijn eigen grenzen beter leren kennen en aangeven, “Ik vind het niet fijn als er aan me getrokken wordt” en dat begrenzen resulteert in een ontspannen wandeling waarin ik haar in het bos bij mij om de hoek vrij haar eigen gang kan laten gaan.

 

Het natuurlijkste gedrag van een hond wordt zichtbaar zodra er geen fysieke lijn meer noodzakelijk is.

Tijdens de wandelcoaching ontstaan zo spontane interacties in het bos die jou die extra inzichten geven die je nodig hebt om verdere stappen in het proces van persoonlijke ontwikkeling te zetten. 

 

Wil je meer weten over wandelcoaching dan download het gratis boek op de website van www.wandelcoachnederland.nl 

 

Zoek je een betrouwbaar en huiselijk logeeradres voor je trouwe viervoeter? Je kunt me vinden in Landgraaf via www.petbnb.nl

Training

Hier gaat het om het aanleren van sociale- en communicatieve vaardigheden zoals bijvoorbeeld, luisteren, verdiepende vragen stellen, omgaan met emoties en conflicten, contact maken en meer.

 

Thuisstudie en oefenen in eigen kring is onderdeel van deze training voor persoonlijke ontwikkeling.