De olifant die door de kamer meandert

Onlangs las ik een statement waarvan ik de bron even kwijt ben, “We zijn een gemeenschap van altruïsten geregeerd door enkele psychopaten, “

en als ik de wereldlijke leiding op het punt van klimaatverandering en de daarop noodzakelijke aanpassingen hoor dan is dat helaas maar al te waar.

 

Iedereen wilt de kop in het zand steken en niemand wilt concessies doen.

 

Niemand wilt achteruit in de vergaarde materie, bijna iedereen wilt nog meer en in plaats van dat wat goede bestuurders moeten doen, de knopen doorhakken en de massa in de juiste richting sturen, maken die hun afspraken liever met het grootkapitaal.

Die, onder het principe van de vervuiler betaald, hun verantwoordelijkheid maar al te graag willen vermijden.

 

We leven in spannende tijden en gaan grote veranderingen op korte en middellange termijn zien.

De keuzes die we nu maken zijn van levensbelang voor deze en toekomstige generaties.

Wat ga jij doen?

 

Een blog van mij zou niet compleet zijn als ik ook niet verwijs naar deze olifant in de kamer.

Immers is dat wat een counsellor vaak doet.

Datgene wat niet benoemd mag worden aanspreken en zijn zegje laten doen.

 

Na de VLOG Hoe is het nu Met, de opname door Mirtel Gomans van www.deeljeverhaal.nl is het allesbehalve stil geweest in mijn leven.

Naast de hondenopvang via www.petbnb.nl/oppas/jolandagerbecks , die loopt als een tierelier, is ook mijn trainen en storyteling in een stroomversnelling geraakt. Niet het soort stroomversnelling waarbij je vreest te kapseizen, of over boord te vallen, meer het meanderende riviertje, wat vrolijk voortkabbelt op de ingeslagen weg en zich niet door de rotsblokken in de stroom van de wijs laat brengen. Meandert er sierlijk omheen in een zwaai en boog.

 

De Academie voor Coaching en Counselling is overgenomen door Marian en Paulien Kok, twee zussen die zich inzetten om de school weer op nummer een te plaatsen. De nieuwsbrief, die ze daar zelf onlangs over verstuurden, lees je hier…

 

De inspiratie die ik van de nieuwe website afhaalde heb ik samen met online-marketing specialiste Savannah Merkelbach vertaald naar mijn re-design hier.

 

Ook ben ik onlangs tegen mijn eigen imposter syndroom aangelopen, in een droom en bij nader onderzoek bleek het te zitten in het onderwaarderen van mijzelf als het gaat om wat ik vroeg voor mijn diensten. Ook daar heb ik meteen werk van gemaakt.

 

Ondertussen ben ik twee nieuwe trainingen aan het samenstellen en uitschrijven. Seksueel Trauma Counsellor, een specialisatie welke ik via ACC in het najaar in Berlicum, vlak bij Den Bosch, aanbied en Spiritueel Counsellor, een jaartraining van 20 zondagmiddagen, in De Molt, Landgraaf

 

Kijk in de agenda voor de data en bij de trainingen voor meer informatie over de inhoud.

 

Terwijl de oppashonden en mijn eigen honden een dutje doen, drum ik ze ritmisch in een diepere slaap met het getik op mijn laptop.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn schrijfsels en de bijbehorende bronvermeldingen?

Volg dan voor GGZ gerelateerde zaken mijn Facebookpagina van De Verandering en voor klimaat gerelateerde zaken Puur Plantaardig op Facebook.

Voor verhalen over de honden en hun interacties hier kun je me op mijn persoonlijk Facebook profiel Jolanda Gerbecks volgen.

 

Warme groet.

 

Jolanda 

Reactie schrijven

Commentaren: 0