Basis Coaching en Counselling

Hoe word jij een goede coach/counsellor? Welke talenten heb jij in huis en hoe kun je die zo ontwikkelen dat je in staat bent anderen te begeleiden in hun proces?

 

Over de opleiding

In de opleiding Basis Coaching en Counselling ontdek je wie jij bent en welke kwaliteiten en talenten je in kunt zetten om andere mensen te begeleiden op hun pad. Je leert de basisbeginselen van het coachen en counsellen. Zo leer je patronen en oorzaken herkennen die onder bepaalde vraagstukken liggen en welke methodieken je kunt inzetten om mensen optimaal te begeleiden. Er wordt aandacht besteed aan thema’s als werk, persoonlijke ontwikkeling, trauma en rouw en verlies.  Je leert daarbij tevens welke coachmethodieken bij jou passen en hoe je omgaat met thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

 

Ontdek wie jij bent als coach/counsellor

Een bekende quote: ‘Het is de therapeut en niet de therapie die het hem doet’. Dat wil zeggen dat jij als coach of counsellor misschien wel de belangrijkste factor bent in het veranderingsproces van de ander. Als coach/counsellor is het belangrijk te weten wie jij bent als mens en professional en waar je specifieke vaardigheden en kennis liggen om anderen te begeleiden.

 

In onze opleiding Basis Coaching en Counselling krijg je naast de theorie en methodieken ook handvatten mee voor persoonlijke en professionele groei. Je zult gaan merken dat tijdens de opleiding je beeld van het werk dat je als coach/counsellor wilt gaan doen nog aan verandering onderhevig zal zijn. Het is een reis en een proces van ontdekken wie je zelf bent, waar je ervaringen liggen, welke methodieken het beste bij jou passen, welke specialisatie en doelgroep jou het meest trekken. Een mooie en inspirerende reis die je samen met je medestudenten in een veilige omgeving gaat maken.

 

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

De opleiding is geschikt voor eenieder die de basisbeginselen van het coachen/counsellen onder de knie wil krijgen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je een eigen praktijk wilt beginnen als coach/counsellor, maar ook dat je in je huidige functie al verantwoordelijk bent voor de begeleiding van mensen en daarin meer vaardigheden wil krijgen.

 

Wat is het doel van de opleiding?

De opleiding geeft je een gedegen basis om als coach/counsellor mensen met zeer uiteenlopende vraagstukken te begeleiden. Of dat nou in een eigen praktijk is, of dat je deze vaardigheden wenst in te zetten in je huidige werk, in deze opleiding leer je de vaardigheden en kennis die je nodig hebt om mensen te begeleiden.

 

Klik op het logo van Academie voor Coaching & Counselling om de website te bezoeken